Categories: Blog

Prijava stranih radnika od sada elektroničkim putem

Sve je više stranih državljana iz trećih zemalja koji dolaze na rad u Hrvatsku, najviše iz zemalja poput Albanije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i sl. Poslodavci se suočavaju s novonastalim okolnostima a time i s novim postupcima prijave radnika. Kako bi se pojednostavio postupak prijave te smanjile gužve u prostorijama policijskih uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova ubrzalo je izdavanje dozvola za boravak i rad te ih od 15. travnja 2019. možete podnijeti i elektroničkim putem.

Postupak prijave

Zahtjev za prijavu inozemnih radnika poslodavac može preuzeti OVDJE koji je potrebno:

 1. ispuniti (u PDF-u)
 2. isprintati
 3. vlastoručno potpisati i pečatirati
 4. skeniranog u PDF formatu poslati na neku od dolje navedenih adresa e-pošte.

Napominjemo da se zahtjev šalje policijskoj postaji prema namjeravanom boravištu radnika. Popis adresa e-pošte dostupan je na službenim stranicama Ministarstva u Uputama za poslodavce ili u nastavku teksta:

Dodatna dokumentacija

Uz obrazac za izdavanje dozvole za boravak i rad potrebno je dostaviti i preslike i ako je potrebno, ovjereni prijevod dokumentacije u skladu sa Zakonom o strancima:

 1. važeće putne isprave državljanina treće zemlje,
 2. ugovora o radu,
 3. dokaza o registraciji poslodavca,
 4. dokaza o kvalifikaciji osobe za koju se traži izdavanje dozvole za boravak i rad.

Ispunjen obrazac Zahtjeva mora biti ispunjen i vlastoručno potpisan te se zajedno s gore navedenom dokumentacijom, dostavlja skenirano i u PDF formatu. Privitak kojim se dostavlja zahtjev i popratna dokumentacija ne smije biti veći od 20 MB.

Policijska uprava obavijestit će vas u roku od 5 radnih dana od podnošenja zahtjeva za dozvole za boravak i rad ako je potrebno nadopuniti zahtjev.
Prilikom podizanja Zahtjeva poslodavci su dužni dostaviti dokaz da su putem internetskog bankarstva ili na drugi način platili upravnu pristojbu za dozvolu za boravak i rad. Detaljnije upute o plaćanju možete pronaći na sljedećoj poveznici.
Zahtjeve za dozvole za boravak i rad i nadalje možete podnositi osobno u svim policijskim upravama.

Mi vam u svakom slučaju stojimo na usluzi ako Vam zatreba prijevod navedenih dokumenata na hrvatski jezik ili na neki od preostalih 24 stranih jezika koje imamo u ponudi. Cjenik za navedene prijevode možete provjeriti na poveznici.

S upitima nam se možete obratiti putem
e-pošte: info@translatora.net,
telefona: 095/333-6600
naše kontakt stranice ili Facebook stranice.

 Na sve vaše upite odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.

Prevoditeljska agencija Translatora

Share
Published by
Prevoditeljska agencija Translatora
Tags: agencija za prevođenjedozvola za boravakdozvola za radovjereni prijevod dokumentacijePrevođenjePrevoditeljska agencijaprijava stranacaprijevod dokumenataprijevod dokumentacijeprijevodiUsluga prevođenjazahtjev za izdavanje dozvola

Recent Posts

 • Blog

Treba li vam viza?

Treba li vam viza? Saznajte i pročitajte više o uputama i načinima za njezino izdavanje te kamo i kome se…

1 mjesec ago
 • Blog

Što Brexit donosi građanima UK u Hrvatskoj?

Neovisno o sudbini odnosa između EU i UK, možete nam se obratiti za prijevod svih potrebnih dokumenata vezanih uz prijavu…

2 mjeseca ago
 • Blog

Prijevod međunarodnih javnih isprava

Trebate prijevod međunarodnih javnih isprava? Pročitajte članak i javite nam se ako vam je potreban prijevod međunarodne javne isprave.

8 mjeseca ago
 • Blog

Važnost prevoditelja u zdravstvenom turizmu

Prevoditelj će morati postati dio ozbiljnog tima koji u nekoj poliklinici, toplicama ili wellness centru pruža stručne usluge svojim stranim klijentima.

8 mjeseca ago
 • Blog

Što vam je sve potrebno ako niste hrvatski državljanin, a želite se vjenčati u Hrvatskoj

Stranac ste i želite se vjenčati u Hrvatskoj? Provjerite koji su vam sve dokumenti potrebni. Ne zaboravite na prijevode i…

8 mjeseca ago
 • Blog

Što kvalitetan prijevod razlikuje od nekvalitetnog prijevoda

Kvalitetan prijevod su pomno birane riječi kojima se prenosi točno značenje teksta, grafičko oblikovanje te pravovremena isporuka prijevoda.

2 godine ago