Go up Translatora Contact Translatora Contact
+385953332200 info@translatora.net

Sve je više inozemnih radnika iz trećih zemalja koji dolaze na rad u Hrvatsku, najviše iz zemalja poput Albanije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i sl. Poslodavci se suočavaju s novonastalim okolnostima a time i s novim postupcima prijave stranih radnika. Kako bi se pojednostavio postupak prijave te smanjile gužve u prostorijama policijskih uprava, Ministarstvo unutarnjih poslova ubrzalo je izdavanje dozvola za boravak i rad te ih od 15. travnja 2019. možete podnijeti i online.

Postupak prijave

Zahtjev za prijavu inozemnih radnika poslodavac može preuzeti OVDJE koji je potrebno:

  1. ispuniti (u PDF-u)
  2. isprintati
  3. vlastoručno potpisati i pečatirati
  4. skeniranog u PDF formatu poslati na neku od dolje navedenih adresa e-pošte.

Napominjemo da se zahtjev šalje policijskoj postaji prema namjeravanom boravištu inozemnih radnika. Popis adresa e-pošte dostupan je na službenim stranicama Ministarstva u Uputama za poslodavce:

Zahtjev za prijavu stranih radnika

Dodatna dokumentacija

Uz obrazac za izdavanje dozvole za boravak i rad potrebno je dostaviti i preslike i ako je potrebno, ovjereni prijevod dokumentacije u skladu sa Zakonom o strancima:

  1. važeće putne isprave državljanina treće zemlje,
  2. ugovora o radu,
  3. dokaza o registraciji poslodavca,
  4. dokaza o kvalifikaciji osobe za koju se traži izdavanje dozvole za boravak i rad.

obrazac za izdavanje dozvole

Ispunjen obrazac Zahtjeva mora biti ispunjen i vlastoručno potpisan te se zajedno s gore navedenom dokumentacijom, dostavlja skenirano i u PDF formatu. Privitak kojim se dostavlja zahtjev i popratna dokumentacija ne smiju biti veći od 20 MB.

Policijska uprava obavijestit će vas u roku od 5 radnih dana od podnošenja zahtjeva za dozvole za boravak i rad ako je potrebno nadopuniti zahtjev.
Prilikom podizanja Zahtjeva poslodavci su dužni dostaviti dokaz da su putem internetskog bankarstva ili na drugi način platili upravnu pristojbu za dozvolu za boravak i rad. Detaljnije upute o plaćanju možete pronaći na sljedećoj poveznici.
Zahtjeve za dozvole za boravak i rad i nadalje možete podnositi osobno u svim policijskim upravama.

Mi vam u svakom slučaju stojimo na usluzi ako Vam zatreba prijevod navedenih dokumenata na hrvatski jezik ili na neki od preostalih 24 stranih jezika koje imamo u ponudi. Cjenik za navedene prijevode možete provjeriti na poveznici.

S upitima nam se možete obratiti putem
e-pošte: info@translatora.net,
telefona: 095/333-6600
naše kontakt stranice ili Facebook stranice.

 Na sve vaše upite odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku.